Jajko z makaronem
Miód gryczany
Szukając szybkich przepisów na proste dania, na które przy okazji niewiele się wyda, właściwie nie trzeba się szczególnie natrudzić. Zazwyczaj wszystkie niezbędne składniki można bez problemu odnaleźć w kuchni. Smacznym daniem dla całej rodziny jest bardzo łatwa do przygotowania potrawa – jajko z makaronem. Do przygotowania jajka z makaronem można właściwe użyć dowolnego makaronu, ale najlepiej sprawdzą się nitki. By potrawa nabrała głębi smaku, konieczne są również przyprawy, takie jak: bazylia, oregano, majeranek, sól oraz pieprz. Niezbędny okaże się także żółty ser. Nie można także zapominać o jajkach, które w tym daniu odgrywają kluczową rolę.
Na pół kilograma makaronu potrzebne są trzy jajka. Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. W pierwszej kolejności należy jednak ugotować makaron. W międzyczasie trzeba pokroić także ser, rozbełtać w misce jajka i doprawić je do smaku. Kiedy makaron już się ugotuje trzeba wrzucić go na natłuszczoną, rozgrzaną patelnię i posypać serem. W momencie gdy ser się rozpuści można dodawać jajka. Po chwili danie jest już gotowe.