Jajko z makaronem

Jajko z makaronem
zdrowiuskie.pl
Miód gryczany

Szukając szybkich przepisów na proste dania, na które przy okazji niewiele się wyda, właściwie nie trzeba się szczególnie natrudzić. Zazwyczaj wszystkie niezbędne składniki można bez problemu odnaleźć w kuchni. Smacznym daniem dla całej rodziny jest bardzo łatwa do przygotowania potrawa – jajko z makaronem. Do przygotowania jajka z makaronem można właściwe użyć dowolnego makaronu, ale najlepiej sprawdzą się nitki. By potrawa nabrała głębi smaku, konieczne są również przyprawy, takie jak: bazylia, oregano, majeranek, sól oraz pieprz. Niezbędny okaże się także żółty ser. Nie można także zapominać o jajkach, które w tym daniu odgrywają kluczową rolę.

Na pół kilograma makaronu potrzebne są trzy jajka. Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. W pierwszej kolejności należy jednak ugotować makaron. W międzyczasie trzeba pokroić także ser, rozbełtać w misce jajka i doprawić je do smaku. Kiedy makaron już się ugotuje trzeba wrzucić go na natłuszczoną, rozgrzaną patelnię i posypać serem. W momencie gdy ser się rozpuści można dodawać jajka. Po chwili danie jest już gotowe.